Over ons

Iedere dag komen we in aanraking met technologieën waar ICT een belangrijke rol in speelt. Soms zonder dat we er erg in hebben. Dit kan komen doordat het onzichtbaar is, te complex in elkaar steekt of omdat er simpelweg nog niet over nagedacht werd. En dat vinden wij zo zonde.

Wij geloven dat ICT niet ingewikkeld hoeft te zijn en absoluut van toegevoegde waarde is voor iedere onderneming c.q. ondernemer. Ongeacht het aantal medewerkers van het bedrijf, het vakgebied waarin zij actief is en de regio waar zij gevestigd is. ICT maakt ambities waar!

Ruim 7 jaar gaan wij dagelijks de uitdaging aan om ICT weer herkenbaar en toegankelijk te maken voor iedereen. Dit doen wij onder andere door onze kennis te delen met onze relaties middels verschillende ronde tafel sessies en het organiseren van inspiratie-avonden in ons ICT Café. Mede dankzij het volgen van diverse seminars en de korte lijnen met onze partners, blijven wij altijd on-top-of de laatste vernieuwingen binnen ICT. Onze Noord-Hollandse nuchterheid zorgt er weer voor dat de vertaling hiervan weer helder is voor al onze relaties.

Camarate Groep

Camarate ICT is onderdeel van het kennishuis Camarate Groep. Van ieder onderdeel in dit kennishuis mag u verwachten dat hoogopgeleide consultants aanwezig zijn en dat alle producten en diensten die ontwikkeld worden onderdeel zijn van het portfolio. De toegevoegde waarde van Camarate Groep ligt in het toepassen van de aanwezige kennis en producten waarmee bedrijven uiteindelijk voordeel behalen.

Camarate Groep positioneert zich als Kennishuis 3.0 in Noord Holland en organiseert verschillende activiteiten waarbij inspireren, onthullen en uitdagen altijd een uitgangspunt is.

De ambitie van Camarate Groep is om een rol van betekenis te spelen voor organisaties op gebieden die niet altijd ´core business´ van deze organisaties zijn. Soms ontbeert het hen aan kennis of gebrek aan tijd, soms is het een strategisch cq. kosten-besluit om staf-onderdelen (deels) te outsourcen aan een gespecialiseerd partner.

Onze uitdaging en toegevoegde waarde is om uiteindelijk een bijdrage te leveren aan die gebieden, zodat de concentratie van de organisatie ligt op het succesvol participeren in haar markt.

Camarate Groep richt zich op een aantal zogenaamde stafafdelingen van organisaties. Onze consultancy en dienstverlening is in het bijzonder gericht op Automatisering & Informatisering enerzijds, en op Personeel en organisatie anderzijds.

Wilt u meer weten over wie wij zijn en waar wij voor staan, lees dan verder op de  Website van Camarate Groep

ICT KennishuisCamarate

ICT werkt met meer dan 30 eigen ICT specialisten en opereert sinds 2006 in de ICT sector. Wij werken met gecertificeerde professionals, bovendien wordt nauw samengewerkt met gerenommeerde organisaties waaronder Microsoft, VMware, Netapp, Cisco en HP en verscheidene andere bepalende partners in de ICT sector.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in het Scholtens Gebouw te Wognum, langs Rijksweg A7. Onze Cloud diensten zijn ingericht in  onze regionale datacenter faciliteiten in Alkmaar (Noord Holland) en Dronten (Flevoland)

Camarate ICT heeft een compleet en uitgebalanceerd ICT dienstenpakket met als doel bedrijven te ondersteunen in hun Automatisering en Informatisering vraagstukken. Wij zijn als het ware een ´one stop shop ICT kennishuis´ en alle diensten hebben als kracht dat het 100% integraal toepasbaar is met elkaar; Advies, Ontwerp & Architectuur, Bouw & Ontwikkeling, Hosting & Beheer en Training & Opleiding.

Werkwijze

‘Falen in voorbereiden , is voorbereiden in falen’. Aan de basis van onze succesvolle samenwerking met klanten en het opleveren van projecten ligt een intensieve voorbereiding ten grondslag.

Wij concentreren ons op het herkennen en grondig identificeren van de klant en analyseren van het ICT vraagstuk. Hiervoor worden middelen als ICT scans, ICT roadmapping en TCO calculaties toegepast. Als we de klant hebben ´begrepen´ en de vraag is helder gedefinieerd, wordt toegewerkt naar demo´s of prototypen om de klant direct een zichtbaar resultaat te bieden. Daarna is het tijd om onze gezamenlijke ambities waar te maken en wordt de oplossing of dienst in productie en/of  beheer genomen.

Camarate Training

Wij geloven dat kennis geen macht is maar een kracht.

Ja, ik blijf graag op de hoogte!

Nieuws

19 mei 2020 Camarateict ICT nu ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd!

22 november 2019 Leren, studeren en up 2 date blijven.

Complete nieuwsoverzicht